Πέτρος Νικολαΐδης

 

Επιστήμονας διεθνούς κύρους, Ειδικός Περιγενετιστής, και Καθηγητής Μαιευτικής-Γενετικής του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Πέτρος Νικολαΐδης ιδρύει το 2004 την «Εμβρυοϊατρική Γενετική». Ένα Πρότυπο Κέντρο Έρευνας που σύντομα γίνεται κέντρο αναφοράς στην παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τον εμβρυϊκό γενετικό έλεγχο και επεκτείνεται σ’ ένα ολοένα αναπτυσσόμενο  επιστημονικό δίκτυο υποκαταστημάτων εμβρυϊκών ελέγχων σε 17 πόλεις: Κόρινθο, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Βόλος, Ιωάννινα, Καστοριά…

Ποιος είναι όμως ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης; Και γιατί θεωρείται πατέρας της Εμβρυοϊατρικής στην Ελλάδα;

Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Πέτρος Νικολαΐδης ανακηρύσσεται διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε νεαρή ηλικία. Μετά την ειδικότητά του στα δύο πλέον επώνυμα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας,το Hammersmith και το Queen Charlotte’s, αναλαμβάνει ως Επιμελητής τη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημίου St. George’s με εξειδίκευση στην κύηση υψηλού κινδύνου. Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Εμβρυο-Μητρική Ιατρική προσλαμβάνεται από τον διάσημο Καθηγητή Charles Rodeck στην Κλινική του Imperial College, το μοναδικό επίσημο Πανεπιστημιακό Τμήμα που έδινε πλήρη υποειδικότητα στην Ιατρική του Εμβρύου.

Επιστρέφει στη χώρα του και φέρνει επανάσταση το 1997 στον προγεννητικό έλεγχο:

  • Ιδρύει στο Μαιευτήριο «Μητέρα» την πρώτη «Μονάδα Ιατρικής του Εμβρύου».
  • Εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα διαγνωστικά πρωτόκολλα της νέας επιστήμης, καθιστώντας το συγκεκριμένο τμήμα Πανελλήνιο κέντρο αναφοράς στην εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου.
  • Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον όρο «Ιατρική Εμβρύου» και εισάγει πρώτος όλες τις νέες προγεννητικές εμβρυϊκές εξετάσεις. Δίκαια θεωρείται θεμελιωτής της Ιατρικής Εμβρύου στην Ελλάδα.

Το πάθος του Καθηγητή Πέτρου Νικολαΐδηγια την έρευνα εκφράζεται καθημερινά –είναι ιδρυτικό μέλος της International Society for Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, μέλος των περισσοτέρων διεθνών επιστημονικών συλλόγων στον περιγεννητικό και γενετικό χώρο και αρθρογράφος πολλών άρθρων στα πλέον έγκυρα  διεθνώς επιστημονικά περιοδικά. Από το 2002 είναι Καθηγητής Μαιευτικής-Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής και συγγραφέας των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων«Γενετικής» και «Εμβρυϊκής Υπερηχογραφίας».

Η μεγάλη εμπειρία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον εμβρυϊκό υπερηχογραφικό έλεγχο (άνω των 80.000) και τις προγεννητικές διαγνωστικές επεμβάσεις (άνω των 50.000)–, τον οδηγεί το 2004 στην ίδρυση της  ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ. Ένα από τα πλέον εξειδικευμένα κέντρα παγκοσμίως στην παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τον εμβρυϊκό γενετικό έλεγχο.

About

Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης
Μαιευτήρας, Γυναικολόγος
και Ειδικός Περιγενετιστής

Ιατρείο Αθήνας

Διεύθυνση: Σωρού 3-5, 15125, Μαρούσι

Τηλέφωνο: 2106199000

email: info@petrosnikolaidis.gr

Τα υπόλοιπα ιατρεία μας

Πάτρα: Primarolia Medical Building, Αγίου Ανδρέου 20, Τ.Κ. 26221

Καλαμάτα: Αντωνοπούλου 11, Τ.Κ. 24100

Σπάρτη: Γκορτσολόγου 100, Τ.Κ. 23100

Κόρινθος: Διαγνωστικό Κέντρο Medicenter, Γ. Παπανδρεόυ 42, Τ.Κ. 20100

Αράχωβα: Πλατεία Ξενία, Τ.Κ. 32004