ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΜΒΡΥΟΥ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ

Η μεγαλύτερη ίσως κατάκτηση στον τομέα της γενετικής ξεκίνησε εκεί, αρχές της δεκαετίας του ’90. Μέχρι τότε, ο προγεννητικός έλεγχος γινόταν με ακτινογραφικές μεθόδους και τους γνωστούς κινδύνους της ακτινοβολίας σε σχετικά προχωρημένη ηλικία κύησης. Η ανάπτυξη της υπερηχογραφίας, τις τελευταίες δεκαετίες έδωσε ουσιαστικά τη δυνατότητα στους γιατρούς να «δουν» το έμβρυο σε όλη τη διάρκεια της κύησης, να μάθουν πράγματα γι’ αυτό, να σκαρφιστούν νέες σωτήριες εξετάσεις, όπως η αυχενική διαφάνεια, να φτάσουν να κάνουν επεμβάσεις με λέιζερ μέσα στη μήτρα για να το σώσουν… Με δύο λόγια, η ανάπτυξη της υπερηχογραφίας και η ταυτόχρονη εξέλιξη της γενετικής, επέτρεψαν να γεννηθεί μια νέα επιστήμη που σώζει ζωές!

Ο καθηγητής Μαιευτικής-Γενετικής του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Πέτρος Νικολαΐδης ίδρυσε το 2004 στο Μαρούσι την «Εμβρυοϊατρική Γενετική».

Ένα Πρότυπο Κέντρο Έρευνας που σύντομα έγινε κέντρο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα για τον προγεννητικό έλεγχο, την εξειδικευμένη μαιευτική παρακολούθηση και την εμβρυϊκή υπερηχογραφία, αλλά και την παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου και το VBAC (τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική)… Ο Π. Νικολαΐδης θεωρείται πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στην ενδομήτρια εμβρυοϊατρική χειρουργική, πραγματοποιώντας ενδομητρικές εμβρυϊκές επεμβάσεις, και τις τελευταίες 3 δεκαετίες, ως αποκλειστικός γενετικός σύμβουλος πανεπιστημιακών κλινικών και ιδιωτικών κλινικών, έχει παρακολουθήσει υπερηχογραφικά πάνω από 100.000 έμβρυα σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή ακριβώς η ανάγκη της μεγάλης εξειδίκευσης –ο καθηγητής Π. Νικολαΐδης υπήρξε ο πρώτος Έλληνας μαιευτήρας-γυναικολόγος που προσλήφθηκε από τον διάσημο Καθηγητή Charles Rotecu στο μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα που έδινε τότε πλήρη υποειδικότητα στην Ιατρική του Εμβρύου, και πήρε Master στην Ιατρική Εμβρύου, και PhD στη Γενετική από το Imperial College, το σημαντικότερο βρετανικό πανεπιστήμιο της Αγγλία–, έκανε την «Εμβρυοϊατρική Γενετική» να επεκταθεί σε ένα ολοένα αναπτυσσόμενο δίκτυο ιατρικών κέντρων σε πολλές ελληνικές πόλεις: Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Αράχωβα, Κόρινθο, Καστοριά…

Το κεντρικό κτίριο της«Εμβρυοϊατρικής Γενετικής» στην Αθήνα είναι ένας μοντέρνος χώρος ειδικά φτιαγμένος για την γυναίκα και βρίσκεται, επί της Κηφισίας σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία του Αμαρουσίου πλησίον της Αττικής Οδού και των 3 μεγάλων ιδιωτικών μαιευτηρίων.

0
Υπερηχογραφικοί Έλεγχοι – Αυχενική Διαφάνεια
0ετή
εμπειρία σε Λαπαρασκοπική Υστεροσκοπική χειρουργική
0%
και πάνω των γυναικών γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό

Υπηρεσίες

Η «Εμβρυοϊατρική Γενετική» στο Μαρούσι περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

Ιατρικής Εμβρύου & Γενετικής

 • To 1992, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Πέτρος Νικολαΐδης δημιούργησε και οργάνωσε την πρώτη μονάδα «Ιατρικής Εμβρύου» στην Ελλάδα που σύντομα έγινε κέντρο αναφοράς όχι μόνο των 13.000 κυήσεων ετησίως του Μαιευτηρίου «Μητέρα» αλλά και εξειδικευμένων περιπτώσεων από όλη τη χώρα.  

 • Η «Εμβρυοϊατρική Γενετική» αποτελεί σήμερα τη σύγχρονη μετεξέλιξη εκείνης της πρώτης μονάδας, εμπλουτισμένης με ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Γενετικής που καλύπτει όλο το φάσμα των γενετικών εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου. 

Εξειδικευμένης Μαιευτικής Παρακολούθησης της Μητέρας & Φυσιολογικού τοκετού

 • Ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα του ιατρικού μας κέντρου που συνδυάζει όχι μόνο την εξειδικευμένη κλινική και υπερηχογραφική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, μαζί με μια τεράστια εμπειρία και γνώση στον τομέα της Κύησης Υψηλού Κινδύνου.

 • Την κορυφαία μαιευτική παρακολούθηση  με ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας, κατ’ οίκον επισκέψεις λοχείας και ομάδες γυμναστικής στην εγκυμοσύνη για φυσιολογικό ατραυματικό τοκετό (98%).

 • VBAC (Φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή) με την πρωτοπόρο μαία Λαμπρινή Παλληκαρά.

Σύγχρονης Γυναικολογίας & Εργαστηριακές Εξετάσεις

 • Το τμήμα κλινικής γυναικολογίας ειδικεύεται:

 • Στην  διερεύνηση υπογονιμότητας

 • Στη γυναικολογική ενδοκρινολογία

 • Στην εξειδικευμένη γυναικολογική υπερηχογραφία και τη λαπαρασκοπική χειρουργική

 • Στο εργαστήριο της «Εμβρυοϊατρικής» παρέχονται όλες οι γυναικολογικές εξετάσεις: μικροβιολογικές, αιματολογικές, ορμονολογικές, τεστ ΠΑΠ, HPV test, έλεγχος Εμμηνόπαυσης, οστεοπόρωση – έλεγχος Οστικής μάζας

Αισθητικής Γυναικολογίας – Μέθοδος THERMIva®

 • Η επαναστατική Θεραπεία Αντιγήρανσης και ανάπλασης της γενετήσιας περιοχής της γυναίκας που Σταματάει τον Χρόνο έχει αλώσει το Χόλυγουντ και τον κόσμο όλο ΓΙΑΤΙ:

 • Είναι ανώδυνη, μη χειρουργική, μη επεμβατική μέθοδος που έχει αποτέλεσμα άμεσο από την πρώτη εφαρμογή.

 • Είναι η μόνη μέθοδος που φτιάχνει καινούργια αγγεία, ελαστίνη και κολλαγόνο.

 • Και η μόνη θεραπεία αντιγήρανσης που καταπολεμάει όχι 1 αλλά 10 ταυτόχρονα γυναικεία προβλήματα! Από την ξηρότητα κόλπου και την ακράτεια, μέχρι την χαλαρότητα του κόλπου και τη χαμένη libido. 

 • H μέθοδος THERMIva® δεν αναπλάθει απλά τον γυναικείο κόλπο και βελτιώνει την ποιότητα ζωής σας, σας ξαναδίνει τον έλεγχο του κορμιού σας και το σφρίγος της νιότης!

Αφήστε τα στοιχεία σας για να σας καλέσουμε

Thank you for your message. It has been sent. Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας.
There was an error trying to send your message. Please try again later. Υπήρξε κάποιο σφάλμα στην αποστολή. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.