Η Ομάδα μας

Λαμπρινή Παλληκαρά

Μαία

Η Λαμπρινή Παλληκαρά αποφοίτησε από τη σχολή μαιών με υποτροφία το 1979.

Το 1984 πήρε το δεύτερο πτυχίο της στα παιδαγωγικά. To 1986 πήγε στο νοσοκομείο Mountainside στο Bloomfield του New Jersey προκειμένου να εκπαιδευτεί στην κύηση υψηλού κινδύνου και την καρδιοτοκογραφία που τότε ακόμη δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

Έχει εκπαιδευτεί στη φαινομενολογία, πάνω σε θέματα συμβουλευτικής οικογένειας, ψυχολογίας εγκύου, επιτόκου και λεχωίδας. Είναι εργαστηριακή συνεργάτης του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οργανώνει ομάδες γονέων στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ομάδες μετά τον τοκετό από το 1980 μέχρι και σήμερα. Ωστόσο μεγάλη της αδυναμία είναι ο τοκετός τον οποίο υπηρετεί από την αρχή της καριέρας της μέχρι και σήμερα.

Βασική της πυξίδα είναι η ηθική εφαρμογή της επιστήμης, με σκοπό την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανθρώπων.

Μυρτώ Πολυπόρτη

Μαία

Σπούδασε Μαιευτική στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας και στα πλαίσια της άσκησής της εργάστηκε σε 2 μεγάλα μαιευτήρια της Μασσαλίας. Τα «Hôpital Nord» και «Hôpital de la Conception». Έκανε μεταπτυχιακό πάνω στην «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή» στην Ιατρική Αθηνών και έκτοτε βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις γυναίκες, ασχολούμενη έντονα με το θηλασμό, τον φυσικό τοκετό και την προετοιμασία γονεϊκότητας.

Η σχέση της με τη μαιευτική είχε αρχίσει πολύ νωρίς, όταν από μικρό παιδάκι πήγαινε μαζί με τη μητέρα της Λαμπρινή στα μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας όπου άρχισε για πρώτη φορά να ανακαλύπτει το επάγγελμα της μαίας.

Κάπως έτσι αποφάσισε να γίνει μαία, γιατί…

Όταν νιώσεις το μεγαλείο και τη μαγεία της εγκυμοσύνης του τοκετού και της μητρότητας, είναι δύσκολο να πεις όχι στη μαιευτική!!

Μαριάννα Βλάχου

Γενική διευθύντρια της «Εμβρυοϊατρικής Γενετικής»

 

Η Μαριάννα σπούδασε βρεφοκόμος και νοσηλεύτρια. Η κατεύθυνση των σπουδών της και το ειδικό ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και κυρίως για τα παιδιά την έφερε στην «Εμβρυοϊατρική Γενετική». Εδώ, συνέχισε την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας εξειδικευμένες περιπτώσεις κύησης που αναλάμβανε ο καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης από όλη την Ελλάδα, περιστατικά των περιφερειακών ιατρείων της Εμβρυοϊατρικής, αλλά και εκπαιδευτικά ή πρακτικά θέματα που προκύπταν με τα μαθήματα Γενετικής- Μαιευτικής του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Η καθαρότητα της σκέψης της και η αβρότητα του χαρακτήρα της συνετέλεσαν ώστε να γίνει η ψυχή του προγεννητικού κέντρου της «Εμβρυοϊατρικής Γενετικής». Γιατί…

Οι γυναίκες έρχονται στο ιατρείο μας και μας εμπιστεύονται στην ωραιότερη στιγμή της ζωής τους, κι αυτό απαιτεί από μας απόλυτο σεβασμό και ηρεμία για να είμαστε δίπλα τους διαρκώς.

Μαίρη Διαμάντη

Νοσηλεύτρια, με ειδικότητα στη Μαιευτική

Σπούδασε Νοσηλευτική και εργάστηκε επί πολλά χρόνια ως μαία σε διάφορα νοσοκομεία, οργανώνοντας παράλληλα ιδιωτικά ιατρεία. Συνέχισε την εκπαίδευσή της με υπευθυνότητα και μεγάλη αντίληψη όταν μπήκε στην ομάδα της Εμβρυοϊατρικής όπου η συμμετοχή της αποδείχθηκε πολύτιμη. Η Μαίρη πέρα από τη μεγάλη εμπειρία της σε θέματα μαιευτικής και την οργανωτικότητα που τη διακρίνει, έχει μια τεράστια αγάπη στη ζωή και θετική σκέψη. Και όπως έχει αποδειχθεί…

Η θετική σκέψη σημαίνει πολλά για μια έγκυο που επισκέπτεται τον γυναικολόγο της και περιμένει με προσδοκία και κάποιο φόβο τη νέα ζωή που θα φέρει στον κόσμο… εκείνη ακριβώς την ώρα χρειάζεται ένα φωτεινό βλέμμα κι ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.

Κωνσταντίνα Μπαρμπούνη

Μαία

Αποφοίτησε το 2010 από το τμήμα Μαιευτικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας. Η πρακτική της άσκηση έγινε στο Μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ της Αθήνας. Το 2019 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) της Πάτρας, αποκτώντας πτυχίο στην διδασκαλίας μαθημάτων ειδικότητας (ΕΠΠΑΙΚ) και μετά παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα-Κοινοτική Μαιευτική» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Κωνσταντίνα που είναι υπεύθυνη σήμερα του Γυναικολογικού-Μαιευτικού ιατρείου της Πάτρας, απέκτησε τον τίτλο της εκπαιδεύτριας Pilates ώστε να εντάξει αυτή τη μέθοδο στα μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας και τοκετού που κάνει. 

Η φυσική κατάσταση της εγκύου και της λεχώνας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ευεξίας και της καλής ψυχολογικής κατάστασης της γυναίκας.

Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου

Μαία

Αποφοίτησε από τη Σχολή Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με καθηγητή τον Πέτρο Νικολαΐδη. Η πρακτική της άσκηση έγινε στην πανεπιστημιακή κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας. 

Το ειδικό ενδιαφέρον της για τον Φυσιολογικό Τοκετό και την Κύηση Υψηλού Κινδύνου μαζί με την αμεσότητα και την αποφασιστικότητα του χαρακτήρα της, ήταν σημαντικοί λόγοι για να μπει στην ομάδα μας στην Εμβρυοϊατρική και να συνεχίσει να εκπαιδεύεται. Σήμερα είναι υπεύθυνη των Γυναικολογικών-Μαιευτικών ιατρείων της Καλαμάτας και της Σπάρτης.

Το ζητούμενο για κείνη είναι:

Κάθε γυναίκα δικαιούται να έχει την προσοχή και τη φροντίδα που της αξίζει, ώστε να θυμάται μαζί με τον σύντροφό της τη γέννηση του παιδιού τους με αγάπη και με συγκίνηση.