Το THERMIva®, φέρνει την λύση για την ξηρότητα κόλπου. Η μεγαλύτερη επανάσταση της Αισθητικής Γυναικολογίας διεθνώς, έχει έρθει όχι μόνο για να λύσει τα προβλήματα των γυναικολόγων αλλά, κυρίως, για να αλλάξει τη ζωή των γυναικών που είτε λόγω ορμονών, είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε λόγω ηλικίας και εμμηνόπαυσης παρουσιάζουν συμπτώματα ατροφίας και ξηρότητας κόλπου. Προβλήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή της γυναίκας και τη διάθεσή της, τη ψυχολογική και σεξουαλική, της δημιουργούν ενόχληση, ουρολοιμώξεις, συχνοουρία, ελαττωμένη επιθυμία ή και πόνο κατά την ερωτική επαφή. Εν ολίγοις, χωρίς να πρόκειται για κάποιου είδους ασθένεια, οι ασθενείς μας ταλαιπωρούνται από μία χρόνια ενόχληση.

Τι προκαλεί την ξηρότητα κόλπου;

Ο χρόνος και η χρήση είναι δυο παράγοντες που πάντα έχουν συνέπειες, γενικά στη ζωή. Και οι αλλαγές στις οποίες υπόκειται το γυναικείο σώμα, ακριβώς επειδή δίνει τη ζωή, είναι πραγματικά θαυμαστές και κυρίως, οι αλλαγές ορμονών, σε διάφορες φάσεις της ζωής της. Είτε είναι νέα γυναίκα και παίρνει αντισυλληπτικά. Είτε βρίσκεται στη φάση τοκετού όπου τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται ή είναι νέα μητέρα και θηλάζει, οπότε η προλακτίνη καταστέλλει τα οιστρογόνα. Είτε μπαίνει στην κλιμακτήριο κι έχει τις πρώτες ορμονικές διαταραχές, είτε βρίσκεται στην εμμηνόπαυση, όπου τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται και ο κόλπος ατροφεί. 

Η φυσική υγρασία του κόλπου διασφαλίζει την ισορροπία της χλωρίδας, κι ενισχύει την άμυνά του από κολπίτιδες ή άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, τον προστατεύει από τυχόν ερεθισμούς και υποστηρίζει τον κολπικό ιστό. Η έλλειψη της, η ξηρότητα δηλαδή, φυσικό είναι να δημιουργεί δυσφορία και αναστάτωση στον οργανισμό της γυναίκας.

Ως τώρα, η ξηρότητα κόλπου αντιμετωπιζόταν μάλλον συμβατικά με προϊόντα ενυδάτωσης και φαρμακευτικά σκευάσματα, με θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, με laser, το οποίο πονάει, δημιουργεί εγκαύματα, και πολλές φορές ταλαιπωρεί τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, ή ακόμα και με χειρουργικές επεμβάσεις.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ξηρότητας;

Η ατροφία και η ξηρότητα κόλπου συνήθως δημιουργεί:

 • Αίσθημα καύσου ή κνησμού (φαγούρα) στον κόλπο
 • Πόνο στην επαφή (δυσπαρευνία)
 • Ουρολοιμώξεις, κολπίτιδες
 • Αιμορραγία στον κόλπο

Οι αιτίες επιγραμματικά

Παράγοντες που συμβάλλουν στην ατροφία και ξηρότητα του κόλπου είναι οι εξής:

 • Η εμμηνόπαυση
 • Τα φάρμακα, αντισυλληπτικά, αντισταμινικά & αντικαταθλιπτικά
 • Το άγχος
 • Ο θηλασμός
 • Ο τοκετός
 • Ο διαβήτης
 • Η θεραπεία για τον καρκίνο (χημειοθεραπεία)
 • Το κάπνισμα

Πώς το THERMIva® αντιμετωπίζει την ξηρότητα κόλπου;

Σήμερα, σε 42 χώρες στον κόσμο ο πιο αποτελεσματικός, άμεσος και εντελώς ανώδυνος, μη χειρουργικός, μη ορμονικός τρόπος αντιμετώπισης της ατροφίας και ξηρότητας του κόλπου είναι η εγκεκριμένη από τον FDA (Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων)  μέθοδος κολπικής αναζωογόνησης THERMIva®. Μάλιστα αυτή η μέθοδος, εκτός των άλλων, ενδείκνυται και είναι πολύ αποτελεσματική και για ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τον καρκίνο και υποφέρουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που, μεταξύ άλλων, δημιουργεί ατροφία και ξηρότητα του κόλπου.

Η μέθοδος THERMIva® χρησιμοποιεί τις ίδιες θερμικές ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούνταν στην Αμερική αρχικά για την ανάπλαση και τη σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού, των μπράτσων… Στην αισθητική γυναικολογία, μια gentle συσκευή (μεγέθους μικρότερο από δάχτυλο) εισχωρεί στα τοιχώματα του γυναικείου κόλπου, όπου προκαλεί τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Βελτιώνει κατ’ αυτό τον τρόπο την κυκλοφορία του αίματος, τα τοιχώματα του κόλπου και την φυσική του υγρασία, προκαλώντας τη σύσφιξη των ιστών και αναπλάθοντας τα αγγεία. Οπότε ο κολπικός βλεννογόνος ξαναβρίσκει την ελαστικότητα του και τη λίπανση και παύει πλέον να είναι λεπτός, και ξηρός. 

Τα αποτελέσματα είναι όντως εντυπωσιακά: Από την πρώτη κιόλας συνεδρία διάρκειας τριάντα λεπτών (συνολικά, απαιτούνται 3), η θεραπεία της ατροφίας και ξηρότητας του κόλπου με τη THERMIva® αποκαθιστά με τον πλέον άμεσο, ανώδυνο και οικονομικό τρόπο τη φυσική χλωρίδα και την υγρασία του κόλπου και αναζωογονεί τη γυναίκα ανακουφίζοντάς την από ένα χρόνιο πρόβλημα που την ταλαιπωρεί καθημερινά. Με το νέο κολλαγόνο, την ελαστίνη και τη σύσφιξη του κόλπου και μαζί και των εξωτερικών χειλέων, όλη η γενετήσια περιοχή της  γυναίκας αναπλάθεται, «ξανανιώνει» και ξαναβρίσκει ισορροπίες και λειτουργίες που μπορεί να είχε χάσει πριν 2 ή και 3 δεκαετίες. Έτσι η λέπτυνση του κόλπου και η ξηρότητα, η ατροφία δηλαδή εξαφανίζεται, καθώς τώρα πια ο κόλπος οξυγονώνεται, λιπαίνεται και υγραίνεται σωστά, οπότε μαζί με την ριζική αντιμετώπιση της ξηρότητας παύουν κι όλες οι παρενέργειες. Και η γυναίκα ανακτά με αυτό τον τρόπο χάρη σε αυτή την καινοτόμο μέθοδο τον έλεγχο της ζωής της, της ερωτικής επιθυμίας της και του σώματός της.