Πέτρος K. Νικολαΐδης

M.D., PhD

Καθηγητής Μαιευτικής-Γενετικής Παν/μίου Δυτ. Αττικής
Ειδικός Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Imperial College

Διαβάστε περισσότερα
Ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης είναι Ειδικός Προγενετιστής, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος εξειδικευμένος στην Ιατρική Εμβρύου, στην Κύηση Υψηλού Κινδύνου, το VBAC (Φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική), τη Λαπαροσκοπική χειρουργική, και διάσημη μέθοδο κολπικής αναζωογόνησης με ραδιοσυχνότητες,THERMIva®).Ο Καθηγητής Π. Νικολαΐδης έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε νεαρή ηλικία με άριστα. 

Υπήρξε ένας από τους πρώτους, και ελάχιστους ιατρούς στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Μαιευτική – Γυναικολογία στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Π. Νικολαΐδης εξειδικεύτηκε στην Παθολογία Κυήσεως και στην Κύηση Υψηλού Κινδύνου, στο καλύτερο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Imperial College.

Ως κάτοχος 3 (τριών) υποτροφιών (του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ωνασείου Ιδρύματος και του ιδρύματος Μ. Π. Λαιμός), ο ιατρός συνέχισε τις σπουδές του στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Imperial, που μόλις τότε ξεκινούσε σε παγκόσμιο επίπεδο, την Ιατρική Εμβρύου. Ανακηρύχθηκε λέκτορας Ιατρικής Εμβρύου στην πανεπιστημιακή κλινική Queen Charlotte’s, του Imperial, και πήρε Master στην Ιατρική Εμβρύου, και PhD στη Γενετική από το Imperial College.

Μετά τις σπουδές του στην Αγγλία, ο Πέτρος Νικολαΐδης επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ίδρυσε και διηύθυνε στο Μαιευτήριο «Μητέρα», την πρώτη «Μονάδα Ιατρικής Εμβρύου» στην Ελλάδα. Στη μονάδα αυτή, που έγινε κέντρο αναφοράς στη χώρα μας, ο Π. Νικολαΐδης εφάρμοσε για πρώτη φορά τα διαγνωστικά πρωτόκολλα της νέας επιστήμης, χρησιμοποίησε τον όρο «Ιατρική Εμβρύου» και εισήγαγε πρώτος όλες τις νέες προγεννητικές εμβρυϊκές εξετάσεις (Αυχενική Διαφάνεια, Β΄ Επιπέδου, Doppler).

Λόγω του εξειδικευμένου γνωστικού αντικειμένου στην Ιατρική Εμβρύου πολλές πανεπιστημιακές κλινικές και ιδιωτικά μαιευτήρια ανά την Ελλάδα του ζήτησαν τότε να τους οργανώσει τμήματα Ιατρικής Εμβρύου, των οποίων επιστημονικός συνεργάτης παραμένει μέχρι σήμερα.

Το 2004, ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Πέτρος Νικολαΐδης ίδρυσε την «Εμβρυοϊατρική Γενετική», ένα πρότυπο κέντρο έρευνας στην Εμβρυϊκή Υπερηχογραφία και τον Εμβρυϊκό γενετικό έλεγχο, το οποίο επεκτάθηκε σε ένα ολοένα αναπτυσσόμενο δίκτυο ιατρικών κέντρων σε 10 ελληνικές πόλεις. Την Αθήνα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, την Κόρινθο, την Αράχωβα, τα Τρίκαλα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και την Καστοριά.

Πριν τρία χρόνια ο Πέτρος Νικολαΐδης. πιστοποιημένος γιατρός από το Alinsod Institute for Aesthetic Vaginal Surgery στην Καλιφόρνια για τη μέθοδo THERMIva®, έφερε αποκλειστικά για την Ελλάδα, την καινοτόμο αυτή, μη-επεμβατική θεραπεία, και διάσημη μέθοδος κολπικής αναζωογόνησης με ραδιοσυχνότητες, η οποία αναπτύχθηκε στην Καλιφόρνια από τον Dr. Red Alinsind, και έχει αλώσει το μισό Χόλυγουντ!  

Το THERMIva®  είναι συνδυασμός θερμότητας –που ανανεώνει τους ιστούς μέσα κι έξω από τον κόλπο–,  και ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Ένας ασφαλής δηλαδή, άμεσος, οικονομικός και πρωτοποριακός τρόπος για να ξαναβρεί η γυναίκα την αυτοπεποίθησή της, τη διάθεση και τη σεξουαλικότητά της.

Το 2002, ο Π. Νικολαΐδης ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Καθηγητής Πρώτης Βαθμίδος στο Τμήμα Μαιευτικής της Ανώτατης Σχολής Επιστημών Υγείας, το οποίο κατόπιν ενσωματώθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, λαμβάνοντας υπόψιν του την εμπειρία του και την εξειδίκευση του στην Περιγενετική Ιατρική, ανάθεσε στον Π. Νικολαΐδη εξ ολοκλήρου, όχι μόνο τα μαθήματα Μαιευτικής αλλά και τα μαθήματα Γενετικής σε όλες τις σχολές Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου. Για τις ανάγκες της Σχολής, ο καθηγητής  συνέγραψε δύο βιβλία Γενετικής του Ανθρώπου, τα οποία αποτελούν τα βασικά συγγράμματα στο συγκεκριμένο αντικείμενο όλου του Πανεπιστημίου. 

Ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης δημιούργησε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εργαστήριο Υπερηχογραφίας υψηλής τεχνολογίας και εφάρμοσε για πρώτη φορά στους προπτυχιακούς φοιτητές πιλοτικά προγράμματα Εξειδικευμένης Εμβρυϊκής Υπερηχογραφίας, καθιστώντας το συγκεκριμένο Ίδρυμα ένα από τα πρώτα Πανεπιστήμια στον κόσμο, στα οποία οι φοιτητές εκπαιδεύονται στη νέα αυτή τεχνολογία.  

Επίσης, οργάνωσε μεταπτυχιακά προγράμματα (master) Εμβρυϊκής υπερηχογραφίας, όπου εκπαιδεύεται πληθώρα γιατρών στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Συνέγραψε δύο βιβλία Εμβρυϊκής και μαιευτικής υπερηχογραφίας, τα οποία αποτελούν τα βασικά εγχειρίδια της σχολής. Τα συγκεκριμένα βιβλία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους μαιευτήρες-γυναικολόγους για τις εξετάσεις Επάρκειας στην Υπερηχογραφία, τις οποίες διοργανώνει το Υπουργείο για το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης ως αποκλειστικός γενετικός σύμβουλος πανεπιστημιακών κλινικών και ιδιωτικών κλινικών, έχει παρακολουθήσει υπερηχογραφικά πάνω από 100.000 έμβρυα σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στα πλαίσια της εξειδίκευσής του στην Ιατρική Εμβρύου θεωρείται πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στην Ενδομήτρια εμβρυοϊατρική χειρουργική, πραγματοποιώντας ενδομητρικές εμβρυϊκές επεμβάσεις.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» 

Πανεπιστημιακός Επιμελητής Imperial College London 

Λέκτορας Εμβρυο-Μητρικής Ιατρικής Imperial College London

Ιδρυτής και Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου Μαιευτηρίου «Μητέρα»

Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής «Εμβρυοϊατρικής Γενετικής», κέντρο αναφοράς σε θέματα ιατρικής εμβρύου και εμβρυϊκών προγενετικών εξετάσεων

Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας-Γενετικής στο Τμήμα Μαιευτικής της Ανωτάτης Σχολής Επιστημών Παν/μιο Δυτ. Αττικής

 • Χρήση νέων τεχνολογιών στη Γυναικολογία: Λαπαροσκοπική Χειρουργική
 • Παρακολούθηση και αντιμετώπιση κυήσεως υψηλού κινδύνου (30 χρόνια εμπειρία)
 • Γυναικολογικό και Μαιευτικό Υπερηχογράφημα
 • Γενετικός Εμβρυικός Υπερηχογραφικός Έλεγχος (άνω των 100.000 ελέγχων)
 • Προγεννητικές διαγνωστικές επεμβάσεις (άνω των 80.000 επεμβάσεων)

αμνιοκέντηση (πρώιμη – όψιμη)

βιοψία τροφοβλάστης (διακολπική – διακοιλιακή)

λήψη εμβρυικού αίματος (ομφαλοκέντηση – ενδοηπατική λήψη)

 • Προγεννητικές θεραπευτικές επεμβάσεις

αμνιοέγχυση

παροχετευτική τοποθέτηση εμβρυικού καθετήρος

ενδοφλέβια εμβρυική μετάγγιση

 • Βιοφυσικός έλεγχος του εμβρύου

μετρήσεις ροής αίματος (Doppler)

βιοφυσικό προφίλ

καρδιοτοκογραφικός έλεγχος

 • Τρισδιάστατη υπερηχογραφία (3D-Ultrasound)
 • International Society for Ultrasound in Obstetrics and Gynecology

Ιδρυτικό Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Υπερηχογραφίας στη Μαιευτική Γυναικολογία

Καθώς και μέλος των σημαντικότερων διεθνών επιστημονικών συλλόγων όπως:

 • European Down’s Syndrome Screening Group
 • European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology
 • British Medical Association
 • British Medical Council
 • British Ultrasound Society
 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
 • Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία
 • Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής
 • Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων

Ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης έχει σημαντικό δημοσιευμένο επιστημονικό έργο στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Lancet, British Journal of Obstetrics and Gynecology, American Journal of Obstetrics and Gynecology, Prenatal Diagnosis, Human Molecular Genetics, European Journal of Human Genetics κ.α.) και οι εργασίες του έχουν έναν υψηλότατο παγκόσμιο δείκτη αξιολόγησης (Impact Factor).

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ IMPACT FACTOR 

ΕΠΙ 43 ΕΡΓΑΣΙΩΝ                                                 171.666

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ 

(CITATION INDEX)                                                     900

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 23-03-2018 

(χωρίς να περιλαμβάνονται οι αυτοαναφορές)

 • Διαλέξεις και μαθήματα ως εσωτερικός βοηθός (Senior House Officer) σε φοιτητές του Νοσοκομείου Hammersmith κατά την περίοδο 1985-1986.
 • Υπεύθυνος των μεταπτυχιακών μαθημάτων στους ειδικευόμενους ιατρούς, ως Πανεπιστημιακός Επιμελητής (University of St. George’s London) στο Νοσοκομείο May Day κατά την περίοδο 1988-1989. Επίσης υπεύθυνος για τα σεμινάρια εκπαίδευσης στην κύηση υψηλού κινδύνου.
 • Μαθήματα και μεταπτυχιακές διαλέξεις ως Λέκτορας του Πανεπιστημίου Imperial College London στο Νοσοκομείο Queen Charlotte’s με αντικείμενο την Εμβρυομητρική Ιατρική κατά την περίοδο 1989-1990. 

Συνολικά 4 έτη παροχής μετεκπαιδευτικού έργου σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

 • Μαιευτήριο «Μητέρα»: Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου:

Οργάνωση Επιστημονικών Ημερίδων με διεθνή συμμετοχή μεγάλων προσωπικοτήτων στο χώρο της Εμβρυομητρικής Ιατρικής: 4 ημερίδες (1990 – 1991 – 1993 – 1995).

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μαιευτηρίου «Μητέρα»: Διαλέξεις και ομιλίες προς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Μαιευτηρίου.

Συμμετοχή σε μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα Πανεπιστημιακών Κλινικών.

 • Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Κρήτης: Μαθήματα και ομιλίες κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1993-94 και 1994-95.
 •  Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:

Συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια κατά τα έτη 1993 και 1994.

 • Πανεπιστήμιο Winthrop – Mineola – U.S.A. Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική:

Συμμετοχή στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα ως προσκεκλημένος ομιλητής. Διάλεξη προς όλους τους ειδικευόμενους αλλά και εξειδικευμένους ιατρούς της Πανεπιστημιακής Κλινικής (1995).

 • Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου – Ρουμανία:

Συμμετοχή στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Κλινικής ως προσκεκλημένος ομιλητής (1996).

 • Συνεχές εκπαιδευτικό έργο που αφορά την εκμάθηση της υπερηχογραφίας. Σημαντικός αριθμός ιατρών Γυναικολόγων και Ακτινολόγων έχει παρακολουθήσει τις εργασίες του Τμήματος και έχει εκπαιδευθεί στο μαιευτικό υπερηχογράφημα.
 • Εκπαιδευτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Επιστημών Υγείας με αντικείμενο τη Μαιευτική-Γενετική.
 • Εκπαιδευτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Επιστημών Υγείας με αντικείμενο την πιλοτική εφαρμογή νέου μαθήματος της Μαιευτικής Υπερηχογραφίας.
 • Εκπαιδευτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Επιστημών Υγείας σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία» στα μαθήματα «Κύηση και τοκετός υψηλού κινδύνου – Γενετική καθοδήγηση – Προγεννητικός έλεγχος» κατά την περίοδο 2004- 2005 (1 έτος).
 • Εκπαιδευτικό Μεταπτυχιακών Σπουδών έργο στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ με τίτλο «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» κατά την περίοδο 2007-2015 (8 έτη).
 • Εκπαιδευτικό έργο στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη θεματική ενότητα «Προγενετικός Έλεγχος – Τοκετός – Αντισύλληψη» με θέμα την Υπερηχογραφία Β ́ Επιπέδου κατά την περίοδο 2017-2018 (1 έτος).
 • Μαθήματα Μαιευτικής Υπερηχογραφίας, Κύησης Υψηλού Κινδύνου & Γενετικής του Ανθρώπου στους προπτυχιακούς φοιτητές του Παν/μίου Δυτ. Αττικής κατά την περίοδο 2018-2022 (5 έτη).
 • Υπεύθυνος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παν/μίου Δυτ. Αττικής στα θέματα Μαιευτικής Υπερηχογραφίας & Ιατρικής Εμβρύου κατά την περίοδο 2018-2022 (5 έτη).

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ
Π. Νικολαΐδης, Ε. Κοντογιάννη. Εκδόσεις Πασχαλινός, 2003

ΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Π. Νικολαΐδης, Εκδόσεις Λαγός, 2011 

100 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Π. Νικολαΐδης, Γ. Ιατράκης. Εκδόσεις Δεσμός, 2015

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Π. Νικολαΐδης, Γ. Παπουλίδης. Υπό έκδοση.

ΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Π. Νικολαΐδης, Εκδόσεις Λαγός, 2021

Πιστοποιήσεις – Accreditations

Είπαν για μας

Έχει επαληθευτεί. Τα παιδιά μου. Η ζωή μου όλη. Ευχαριστώ τον άντρα μου, τον καλύτερο πατέρα και σύζυγο που θα μπορούσα να ζητήσω, τον γιατρό μου Πέτρο Νικολαΐδη, ο οποίος για άλλη μία φορά με βοήθησε να έχω έναν υπέροχο, φυσιολογικό και φυσικό τοκετό, τη μαία μου Λαμπρινή Παλληκαρά που με καθοδήγησε ξανά με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρω να απολαύσω το κάθε λεπτό αυτού του θαύματος…

Δούκισσα Ν., 2/10/2019

Σας ευχαριστώ πολύ για τον υπέροχο τοκετό που είχα μαζί σας και με την υπέροχη ομάδα σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας άξιος γυναικολόγος δεν καταφεύγει σε καμία περίπτωση σε καισαρική γι’ αυτό το λόγο. Κι ας είναι τυλιγμένος ο ομφάλιος λώρος και 4 φορές, όπως βγάλατε το δικό μου αγγελούδι. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα… Και για την προσφορά σας στο Ηope Genesis… Συνεχίστε το απίστευτο έργο σας..

Κατερίνα Κ., 24/11/2019

Ήταν μαγικό το συναίσθημα. Ένα υπέροχο VBAC. Γνωρίζοντας την τεράστια εμπειρία του κύριου Νικολαΐδη στον φυσιολογικό τοκετό κι έχοντας μείνει ξανά έγκυος μετά από 21 μήνες, αποφάσισα να γεννήσω φυσιολογικά. Ήθελα να βιώσω τον ερχομό του παιδιού μου με όλες μου τις αισθήσεις, να δω τον πατέρα του να το κοιτάζει στα μάτια και να κόβει τον λώρο… Αν δεν είχα δίπλα μου τον καθηγητή και τη Λαμπρινή ίσως να δίσταζα. Μαζί τους έζησα την ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου. Και παρότι έχω ένα αγοράκι που είναι όλη μου η ζωή, όταν το μωρό έκανε το πρώτο του βήμα να ανεξαρτητοποιηθεί από τη μήτρα ένιωσα ότι αυτή είναι μια σχέση που κερδίζεται από το πρώτο δευτερόλεπτο!

Βιβή Γ., ψυχολόγος, 5/1/2020

Ήθελα εξαρχής να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό, κι όσο είχα ψάξει είχα καταλήξει στον καθηγητή Μαιευτικής Πέτρο Νικολαΐδη. Μπήκαμε στο νοσοκομείο και γέννησα μετά από 21 ώρες, το επόμενο βράδυ. Ήσυχα, ανώδυνα, φυσιολογικά… Ο καθηγητής επέμενε να δοθεί στο σώμα ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει ο τοκετός ομαλά και η Λαμπρινή, η μαία του, το προετοίμασε με ασκήσεις και μαλάξεις. Στην τελική ώθηση που κράτησε μόλις 10 λεπτά το παιδί γλίστρησε και βγήκε χωρίς πόνο. Ένα κοριτσάκι 51 εκατοστά και βάρους 3.180. Και μετά ήρθε ένα ακόμα κύμα ανθρωπιάς και ιατρικής φροντίδας. Ο καθηγητής ζήτησε να μη μεταφερθώ στην αίθουσα ανάνηψης… Μείναμε στο χειρουργείο, ο άντρας μου, εγώ και το παιδί μας. Το θήλασα και το αγκαλιάσαμε έκπληκτοι από το θαύμα της ζωής, και σε αυτές τις δυο ώρες, οι τρεις μας μόνοι μας εκεί δεθήκαμε σαν οικογένεια! Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το τόσο προσωπικό ενδιαφέρον και τη φροντίδα του καθηγητή και της ομάδας του. Τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας!

Κωνσταντίνα Κ., 29/7/2020

Ήταν ο πρώτος μου τοκετός κι ήταν εντελώς ανώδυνος και απολαυστικός. Γέννησα πολύ γρήγορα. Μπήκα στο Ιασώ στις 12 με πρόβλεψη να γεννήσω γύρω στις 1 το μεσημέρι, και στις 9 το πρωί βγήκε ο μικρός χαιρετώντας… Όλη αυτή την ώρα ο γιατρός μου Πέτρος Νικολαΐδης και η φοβερή μαία Λαμπρινή Παλληκαρά δεν έφυγαν λεπτό από κοντά μου, λες κι ήταν η οικογένειά μου… Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη θαλπωρή, τη βεβαιότητα της ασφάλειας και της ανθρωπιάς που αποτυπώθηκε ακόμα και στο βίντεο που τράβηξε ο άντρας μου, καταγράφοντας αυτή τη φοβερή εμπειρία ενός πραγματικά ονειρικού τοκετού που εύχομαι να ζήσει κάθε μητέρα.

Φαίη Μ., 4/10/2020

Πριν από ενάμισι χρόνο βιώσαμε μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη με μια πολύ άσχημη κατάληξη. Ο γιατρός μας κ. Νικολαΐδης μας εμψύχωσε για την επόμενη προσπάθεια. «Θα είναι σπαρτιατική εγκυμοσύνη» μας έλεγε. Η διορατικότητά του και η εμπειρία του ανακαλύψαν αμέσως την θρομβοφιλία μου και έτσι φρόντισε να θωρακίσει απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή την κατάσταση. Σε κάθε μας επίσκεψη φεύγαμε καθησυχασμένοι ότι όλα κυλούσαν ομαλά καθώς έχει την ικανότητα να βλέπει το έμβρυο με κλειστά μάτια! Στις 25 Ιανουαρίου φέραμε στον κόσμο το αγγελούδι μας, ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους σχεδόν 3 κιλά. Είμαστε χαρούμενοι κ ευλογημένοι, όχι μόνο γιατί μαζί του ζήσαμε μια υπέροχη εγκυμοσύνη αλλά σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας μαία κα Λαμπρινή Παλληκαρά, μας βοήθησαν να έχουμε έναν όμορφο φυσιολογικό τοκετό που θα θυμόμαστε για πάντα με νοσταλγία!

Α.Π., 25/1/2021

Πριν 23 χρόνια με έστειλαν από την Σάμο να βρω στο Μητέρα τον μαιευτήρα Πέτρο Νικολαΐδη. Είχε φύγει και βρίσκονταν στο Ιασώ που μόλις είχε ανοίξει. Δεν με ενημέρωσαν και με έστειλαν σε κάποιο άλλο γιατρό εκεί. Λάθος διάγνωση λέγοντας μου ότι το ένα αγοράκι μου θα βγει άρρωστο. Μες την απελπισία γυρνάω στο νησί. Ο γιατρός μου εδώ τότε καλή του ώρα, έχει αποσυρθεί πια είναι μεγάλος άνθρωπος, χάλασε τον κόσμο για να τον βρει. Όταν έμαθα ότι είχε αλλάξει νοσοκομείο, γύρισα στην Αθήνα και άρχισα αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί του που έφερε στην ζωή τα δύο υπέροχα παιδιά μου. Μπορεί να τον έχασα από τότε, όμως δεν έχω πάψει στιγμή όταν βλέπω τα παλικάρια μου να τον σκέφτομαι και να ευχαριστώ το Θεό που βρέθηκε στον δρόμο μου. Χαίρομαι παρά πολύ κάθε φορά που ακούω μια ιστορία του. Αυτό δείχνει ότι εκτός από πολύ καλός επιστήμονας συνέχισε να είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Για άλλη μια φορά από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ γιατρέ μου.

Βάσω Α., 21/2/2021

THERMIva®. Το έκανα!! Θαυματουργό!!

Ηλέκτρα Π., 23/4/2021

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον εξαιρετικό γιατρό μου, Πέτρο Νικολαΐδη… Στον γιατρό της καρδιάς μου που μαζί με την υπέροχη μαία κυρία Λαμπρινή Παλληκαρά είχα έναν φυσιολογικό τοκετό… Έναν τοκετό που μόνο στα όνειρα θα μπορούσα να τον φανταστώ… Χάρη σε αυτούς τους δύο ανθρώπους γέννησα ανώδυνα και με μεγάλη ασφάλεια… Είδα πως είναι να σε αντιμετωπίζουν με τόση ευγένεια και καλοσύνη ώστε να αφήνεσαι στα χέρια τους και να απολαμβάνεις τον τοκετό σου… Μετά από έναν άσχημο τοκετό του πρώτου παιδιού έρχεται το δεύτερο για να μου δείξει ακριβώς τι θα πει θαύμα ζωής… Σας αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια… Συνεχίστε αυτό που κάνετε, με την αγάπη που το κάνετε… Γιατρέ μου είστε ο καλύτερος και σας αγαπάμε… 

Αγγελική Σ., 26/3/2021

Πείτε μου, πού θα ήμουν εγώ τώρα χωρίς αυτόν τον άνθρωπο;

Εδώ και δύο χρόνια είχα κάποιες ενοχλήσεις και οι γιατροί εντοπίζανε κάποια κύστη στις ωοθήκες πότε αριστερά κι άλλοτε δεξιά. Με αυτά και με αυτά, απογοητεύτηκα και τα παράτησα. Μέχρι που είδα στο Ιντέρνετ ότι έχει ανοίξει ιατρείο στην πόλη μας ο κ. Νικολαΐδης. Τον επισκέφτηκα και αφού άκουσε το πρόβλημά μου, πρότεινε: Ας πάμε να κάνουμε μια λαπαροσκόπηση! Αυτό δεν είναι κύστη. Έτσι, φτάσαμε ευτυχώς εγκαίρως στο χειρουργείο, όπου μου αφαίρεσε μια τεράστια σκωληκοειδίτιδα με οριακή κακοπάθεια και τώρα έχει αλλάξει η ζωή μου. Περπατάω, κινούμαι πια φυσιολογικά και περιμένοντας και τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων, αρχίζω πια χωρίς πόνους, ενοχλήσεις και κρυμμένα σύνδρομα που απειλούσαν τη ζωή μου, να σχεδιάζω τον ερχομό ενός παιδιού!

Μαρίνα Μ., 5/3/2021

Είχα τον καλύτερο γιατρό, τον Πέτρο Νικολαΐδη να μας εξηγεί και να μας βοηθάει να πάρουμε αποφάσεις, και την καλύτερη μαία την κυρία Λαμπρινή Παλληκαρά, όσο για την Κωνσταντίνα φοβερή την αγαπώ……η ασφάλεια που σου παρέχουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο κ στον φυσιολογικό τοκετό σε βοηθάει να ξεπερνάς την κάθε δυσκολία κ να τα βλέπεις όλα αισιόδοξα……Σας αγαπώ κ σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα.

Δήμητρα Π., 28/10/2021

Πηγαίναμε για πρόωρο τοκετό, μόνο που δεν έγινε καθόλου έτσι. Μιλήσαμε, ενημερωθήκαμε, νιώσαμε οικειότητα και, κυρίως, σιγουριά, κι όταν ήρθε η ώρα μπήκα στο νοσοκομείο όπως είχαμε συμφωνήσει με τον γιατρό μας, τον Κο Νικολαΐδη και μετά από 4 βδομάδες γεννήθηκε το κοριτσάκι μας σε μια πολύ εύκολη γέννα, τελείως φυσιολογικά με ασφάλεια, ένα υγιέστατο παιδί (2.800) που μετά από δυο μέρες ήταν σπίτι του…

Ηρώ Ρ., 13/1/2022